sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyyspäivää 2020!

Tänään Suomi täyttää 103-vuotta. En tyypillisesti vietä itsenäisyyspäivää, mutta pari vuotta sitten olin isosiskoni vanhemmilla juhlistamassa itsenäistä Suomea. Siinä hieman viiniä vetäneenä kun laulettiin kansallislaulu, liikutuin ja ekaa kertaa ikinä aloin olemaan ylpeä omasta kotimaasta. Sitten aloin seurustelemaan ihmisen kanssa joka on hyvinkin ylpeä omasta suomalaisuudestaan. Poikaystävä on aina itsenäisyyspäivän vietossa ja sitä kautta se jotenkin tarttui itseeni. Tänä vuonna ei taida olla linnanjuhlia katsottavana, joten teen joulutorttuja ja juon glögiä. Mikä sen parempaa?

Eilen oli oikeastaan aika tapahtumarikas päivä. Neuloin tossuja joululahjaksi, katselin Disney+ ja söin paketin keksejä, jonka jälkeen kitisin siitä miten paljon olen lihonut. Ironista, eikö? Kävin kuitenkin poikaystävän kanssa parin tunnin kävelyllä pitkin Turkua, joten kai se vähän korvasi sitä rasvan ja sokerin määrää. Turku on muuten hieno kaupunki, eikä yhtään kaduta että muutin tänne. Mitä enemmän täällä näkee paikkoja, sitä enemmän tähän kaupunkiin rakastuu. Alunperin taisin haluta muuttaa tänne vain silloisen tyttöystävän ja Robin Packalenin takia. Heh. Sitten se kuitenkin jäi. Mutta sitten kävin edeltävänä kesänä katsomassa kavereita täällä ja rakastuin uudelleen. Aurajoki, ruissalo, kaikki niin kaunista ja tuntui kodilta. Kävin katsomassa neljää kämppää ja sain niistä viimeisen. Kuukaudessa muutin omilleen ja yli 300 kilometrin päähän vanhemmista, sekä kaivelevasta menneisyydestä. Se tuntui uudelta alulta. Pääsin irti vaikeasta erosta ja pystyin katkoa välejä ihmisiin, jotka sai minulle vain pahaa oloa. Tottakai myöhemmin selvisi, että tuollaisia toksisia kavereita löytyi myös täältä, mutta nyt alan taas olla selvillä siitä, ketkä oikeasti on säilyttämisen arvoisia ja kuka ei tuhoa omaa mielenterveyttäni. Kaikenkaikkiaan, täällä on nyt hyvä olla. Yksi kaveri muutti tänne tavallaan perässäkin ja asuu nyt 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tuntuu hyvältä omalle pääkopalle, että on siellä mihin kokee kuuluvansa ja lähellä sydäntä on enää aitoja ystäviä. Epävakauskin ottaa huomattavasti vähemmän koppia, kun ei ole jatkuvasti toksisuuden ympäröimä.

Nyt siirryn Sims 4:n pariin ja juomaan glögiä.

Miten sinä vietät itsenäisyyspäivää?

Jos vielä et ole päätynyt Phineas & Ferbin pariin, tee palvelus itsellesi ja katso 
tämä sarja nyt läpi. Englanniksi. Ai helvetti että on hyvää huumoria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka, mitä, missä, täh?

Moikka! Löysit siis tiesi tänne? Hienoa. Tervetuloa! Täällä kirjoittaa Paula. 21- vuotias entinen Jyväskyläläinen, sittemmin Turkuun muuttan...