lauantai 26. joulukuuta 2020

10 faktaa minusta

Moikka taas!

Ajattelin, että nyt kun alan saamaan kunnolla innostusta kirjoittamaan tätä blogia, kertoisin lisää itsestäni! Hetken ehdin mietiskellä että mikä olisi paras vaihtoehto kertoa itsestäni lisää lukijoille. Totesin, että simppelit faktat varmastikin toimii! Erityisesti vähän erilaiset faktat. Joten tässä 10 faktaa minusta! Toivottavasti koet tuntevasi minut hieman paremmin tämän jälkeen. 

Fakta 1. Tämän hetkinen lempisarjani on Phineas ja Ferb. 

Tutustuin sarjaan uudelleen Disney+ palvelussa ja sen huumori kolhataa muhun täydellisesti! Lastenohjelmahan tuo on, mutta selkeästi aikaansa edellä tässä meemikulttuurissa. Tai sitten meemikulttuuri muotoutui tuon sarjan kautta. Kuka tietää.

Fakta 2. Kärsin matkapahoinvoinnista kun pelaan videopelejä. 

Autossa tai bussissa ollessa matkapahoinvointi on mulle jo ihan normaali juttu, mutta pari vuotta sitten huomasin Batman Arkham Asylumia pelaillessa, että se aiheuttaa samanlaisen reaktion! Näistä vielä pahempia ovat Uncharted -pelit ja The Last of Us. Tätä ilmeisesti kutsutaan nimellä 'motion sickness' ja se oletettavasti johtuu siitä, että aivot rekisteröi tietynlaiset pelit liikkumisena, joka aiheuttaa matkapahoinvointia vastaavan reaktion. Joskus tätä ei minulle tapahdu, mutta kun syksyllä pelasin 15 minuuttia Arkham Knightia, olin kaksi tuntia sängyn pohjalla ja yritin olla oksentamatta. Ei kiva.

Fakta 3. Olen ammatiltani tarjoilija. 

Ei mikään kovin kiinnostava fakta mutta ajattelin sisällyttää sen tähän kuitenkin. Valmistuin tarjoilijaksi Gradiasta huhtikuussa 2018. Vähän tuntuu jälkikäteen typerältä, että kävin 2.5 vuotta koulua, jotta saisin töitä alalta johon pääsee helposti ilman koulutusta. Ainakin aloituspalkka on useimmiten isompi!

Fakta 4. Olen kuumeessa valtaosan vuodesta. 

Tätä ei oikeastaan ole tutkittu sen enempää. Mutta nyt esimerkiksi vuonna 2020, olen ollut joka kuukausi kuumeessa tai pienessä lämmössä ainakin 2 viikkoa yhteensä. Ei se minua hidasta enää varsinaisesti, mutta korona-aikana kyllä rasittaa, kun täytyy kokoajan olla kotona. Minun isällä ja isosiskolla on samaa oireilua. En tiedä onko siskolla enää niin paljoa, mutta joka kerta kun vierailen vanhemmilla, iskä on kipeä. 

Fakta 5. Minulla on ADD. 

Tiivistettynä en pysty keskittymään yhtään mihinkään ja aivot käy kokoajan ylikierroksilla. Koulussa esimerkiksi fysiikka ja kemia olivat vitosia, kun taas lääkkeet saatuani ammattikoulussa sain molemmista kiitettävät. Ymmärsin myös matikkaa varmaan ensimmäistä kertaa ikinä. ADD vaikeuttaa myös ahdistuneisuutta, koska yliajattelen asioita helpommin kun ajatukset pomppivat jatkuvasti ympäriinsä. Teen myös tämän vuoksi useimmiten miljoonaa asiaa yhtäaikaa.

Fakta 6. Olen biseksuaali. 

Tai ainakin tällähetkellä mennään tällä. En ole seurustellut elämäni aikana naisen kanssa kuin kerran. Muut kumppanit ovat olleet miespuolisia. Tälläkin hetkellä minulla on maailman paras poikaystävä. Mutta onhan se harmi kun stressitissejä ei ole kuin omat. 😂

Fakta 7. Osaan joskus kontrolloida uniani. 

Tätä tapahtui toki enemmän pienenä lapsena, mutta joskus pystyn päättää unessa tasan tarkkaan mitä teen, sanon tai mitä tapahtuu. Hyvä esimerkki tästä löytyy lapsuudesta. Näin toistuvasti unta, että isovanhempien taloon tuli murtovarkaita ja heidät köytettiin eteiseen. Sitten heidät ammuttiin, vaikka rukoilin etteivät tekisi niin. Uni toistui niin monesti, että jossain vaiheessa huomasin pystyväni puhua varkaat ympäri ja päästämään isovanhemmat vapaaksi. Sen jälkeen hallitsin jatkuvasti tapahtumia unissani. Erityisesti muutkin toistuvat painajaiset muuttuivat normaaleiksi uniksi ja lopulta katosivat kokonaan, kun peruin pahat tapahtumat niistä.

Fakta 8. Syön useimmiten pizzani tupla-ananaksella. 

Sori, mutta ananas kuuluu pizzaan.

Fakta 9. Tämän hetkinen lempipelini on The Last of Us Part II. 

Siis en pidä siitä tarinasta ja laskenkin sen fanfictioniksi, mutta se gameplay ja visuaalisuus. Aivan helvetin hyvää. Lempipuuhaa on avata pleikkari, pelata taistelukohtaukset aina vain uudestaan erilaisilla taktiikoilla ja aseilla.

Fakta 10. Näen enneunia ja tiedän kun jotain pahaa tapahtuu. 

Tämä on ihan kiva "lahja". Tykkään kun elämässä on jännittävää sisältöä. Sen takia on kiva saada ns. deja vu -kokemuksia unien takia. Viimeksi halloweenia viettäessä kaverini sanoi jonkun tarkan lauseen ja katsoin sillä hetkellä heiluvaa puuta. Sitten käänsin pääni ja tuolloin iski se tunne. Tämä on nähty ennenkin. Samantien muistin nähneeni juuri tismalleen tämän tapahtuman unessa n.3kk aiemmin. Enkä ollut ikinä edes käynyt siinä asunnossa.

Mutta se on myös kirous. On ihan ok varautua pahimpaan mutta on kauheaa tietää että jotain käy. Viimesyksynä olin käymässä "tädilläni" eli vanhempien ystävällä, joka oli ollut minulle Hellu-täti vauvasta asti. Tiesin, että hänellä on syöpä. Monta vuotta oli jo ollut, joten lähtö oli odotettavissa pian. Kuitenkin tilanne oli silloin vielä ihan ok. Ovesta lähtiessä poikaystäväni kanssa, hän toivotti tervetulleeksi uudestaan ja sanoi sanat "nähdään toivottavasti pian". Poikaystävänikin sanoi, että tullaan uudestaan pian käymään ja sitten nähdään. Mutta minä en ajatellut näin. Kykenin vain sanomaan "moikka, olet rakas!" kun muut suunnittelivat uudelleen näkemistä. Minä vain koin, että ei tulla enää näkemään. Sitten tuli korona, kevät ja Hellu-täti kuoli syöpään. Silloinkin edellisenä iltana tiesin, että hän ei enää seuraavana päivänä hengitä. 

Kirous, mutta lahja. Näitä tarinoita on paljon ja varmaan kerronkin niitä lisää erillisessä postauksessa!

Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä teille minun tuntemisessani. Itse koen olon helpottuneeksi kun sai taas purkaa näitä juttuja ja tunnen oloni avoimemmaksi! Tutustutaan pian toivottavasti lisää.

- Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuka, mitä, missä, täh?

Moikka! Löysit siis tiesi tänne? Hienoa. Tervetuloa! Täällä kirjoittaa Paula. 21- vuotias entinen Jyväskyläläinen, sittemmin Turkuun muuttan...